İstanbul Kitap Fuarı

İstanbul Kitap Fuarı

İstanbul Kitap Fuarı


Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu yıl otuz dördüncü kez 7-15 Kasım 2015 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de kapılarını açacak.


Fuarın Teması ve Onur Çizeri


Bu yıl İstanbul Kitap Fuarı’nın teması “Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak” olarak belirlenmiştir.  Tema kapsamında İstanbul Kitap Fuarı, yurt içinden ve yurt dışından çok değerli yazarları konuk etmeye hazırlanıyor.


Kitap Fuarları Danışma Kurulu tarafından alınan kararla karikatürist Sayın Tan Oral 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı “Onur Çizeri” olarak belirlenmiştir. Fuar süresince Tan Oral’ın da katılımıyla çeşitli paneller ve etkinlikler düzenlenecektir. TÜYAP tarafından Onur Çizeri Tan Oral‘ın yaşamı, çalışmaları ve eserlerinden seçmelerin bulunduğu bir kitap ve bir sergi hazırlanmaktadır. Küratörlüğünü Sadık Karamustafa’nın üstlendiği Tan Oral Sergisi, fuar süresince ziyarete açık olacaktır.


Onur Konuğu Romanya: “Size Bazı Sözcükler Borçluyuz”


İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki Onur Konuğu Romanya olacak. Romanya, fuarda “We owe you some words / Size bazı sözcükler borçluyuz” sloganıyla yer alacak. Bu sloganın sebebi, Romen diline Türkçe’den geçmiş pek çok sözcük bulunması ve iki dil arasındaki etkileşim. Romanya, hazırladığı etkinlik programıyla iki ülkenin dili, edebiyatı, kültürü, yazarları ve yayıncıları arasında köprü kuracak.


Fuarın ilk 4 günü (7-10 Kasım) açık olacak Uluslararası Salon kapsamında Romanya ülke standında Romanya edebiyatı ve kültürü tüm renkleriyle yer bulacak. Fuarda, Onur Konuğu etkinlikleri kapsamında söyleşi, panel, şiir dinletileri, müzik dinletisi, yayıncılarla profesyonel buluşmalar ve çocuk etkinlikleri düzenlenecek.


Dört gün süresince Romanya’nın önde gelen yazarları İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir araya gelecek. Romanya, aralarında Matei Visniec, Dumitru Tepeneag, Mircea Dinescu, Dan Lungu, Octavian Soviany, Carmen Muşat, Daniel Cristea-Enache, Florin Bican gibi çok değerli yazarların da olduğu bir programla fuar ziyaretçileriyle buluşacak.


 


 



İstanbul Kitap Fuarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder