Fatih Mika Gravür Sergisi

Fatih Mika Gravür Sergisi


 


67. kişisel sergisini Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde   8 Ekim – 16 Kasım 2013 tarihleri arasında açacak  Gravür sanatçısı Fatih Mika  sergide son dönem gravürlerinin yanısıra değişik zamanlarda yaptığı  eserlarine de yer verecek.


Sanatçı gravürlerinde ekseriyetle, doğayı, hayvanları, özellikle de kuşları ve balıkları gravürlerine esin kaynağı olarak alıyor.


Güvercinler (kimi uçuşta, kimi kayalara, kimi damlardaki kiremitlere, kubbelere konmuş) ve ördekler,  şahinler, kediler  uzun karınca alayları ve yanardöner pulları ile balıklar ve deniz kabukları, bunların ötesinde manolya çiçekleri ve dallar ve yapraklar ve bataklık bitkileri…Fatih Mika´nın nostalji dolu, masalsı anlatımların izlerini taşıyan  bu gravürleri onun en başarılı eserlerinin çoğunu oluşturuyor. Doğanın ulu kitabı, gravürcünün gözlerinde bitmez tükenmez bir masal kitabına dönüşüyor.


Fatih Mika,  farklı kültürel kaynaklara sahip bir gravür sanatçısı:  Doğum yerinden ve silinmez izler bırakan Türkiye´deki formasyonundan ( bu kapsamda başlarından hiç eksik olmayan kırmızı kalpakları  ile Danseden Dervişler ; veya gökyüzüne uzanan minare ve kubbe siluetleri ile İstanbul´un büyüleyici profilleri veya halılar, masalların bu büyülü taşıtları, akla geliyor)


Saygın bir gravür okuluna sahip olan acılarla dolu Sarayevo’da Güzel Sanatlar Akademisi’nde gravür eğitimi alan Fatih Mika, Roma Güzel Sanatlar Akademisi’nde de “Gravür Teknikleri” dersleri vermiştir. Halen Foggia Güzel Sanatlar Akademisi’nde aynı dersi vermektedir.



Fatih Mika Gravür Sergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder