Mor Ve Ötesi

 


mor ve ötesi jolly joker istanbul mor ve ötesi jolly joker istanbul


Türk rock müziğinin en popüler gruplarından mor ve ötesi, 1996 çıkan Şehir ve 1999 çıkan Bırak Zaman Aksın albümleriyle rock sahnesi için farklılık yaratacak bir grup olduğunu kanıtladı. Gül Kendine isimli üçüncü albümünü 2001 yılında sevenlerine sunan  mor ve ötesi, 4. albümü Dünya Yalan Söylüyor ile 2004 yılında çeyrek milyonluk satış yaparak  Bir Derdim Var, Cambaz, Sevda Çiçeği gibi hitleriyle ülkedeki rock müzik geleneğini ve yol haritasını değiştirdi ve bir devrim yaptı. Albümden, Mustafa Hakkında Her Şey filminde de yer alan Bir Derdim Var, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yılın şarkısı olarak seçilirken, Uyan şarkısının video klibi MTV World Chart Express listesinde 1 numara oldu.


Kaliteli  söz ve şarkı yazımları, farklı konser performanslarıyla beğenilen grup, ısrarla savunduğu eşitlik, özgürlük, adalet kavramlarını sosyo-politik arenaya taşıyarak, 2000 yılı sonrasındaki barış ve demokrasi merkezli, savaş karşıtı hareketin ve birçok çevre odaklı kampanyanın öncülüğünü yaptı. 2005 senesinde plak şirketi Rakun’u kurarak tüm eser haklarını kendi himayesine alan mor ve ötesi, 2008 yılında TRT tarafından Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil ettii. Eurovision şarkısı Deli, bir mor ve ötesi klasiği olarak  grubun birçok Avrupa ülkesinde de tanıttı.


Şimdiye kadar  6 stüdyo albümü, 1 karışık albüm, 2 CD EP, 21 single/video klip çıkaran, gittikleri 5 Türkiye ve 3 Avrupa turnesiyle müziğini milyonlarca kişiye paylaşan mor ve ötesi, 2010 yılında çıkardıkları ve Araf, Sor, Yorma Kendini gibi sevilen albümleri barındıran Masumiyetin Ziyan Olmaz albümünün başarısından sonra yeni albüm kayıtlarını tamamladı.


Serdar Ateşer’in prodüktörlüğünde yapılan ve 2012 sonunda piyasaya çıkan Güneşi Beklerken’den ilk single Oyunbozan, ikinci single ise albüme adını veren açılış şarkısı oldu.



Mor Ve Ötesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder