Mabel Matiz İzmir

Mabel Matiz Konseri Mabel Matiz Konseri


Lise ve üniversite yıllarında kısa süreli gitar ve şan dersleri almış, üniversitede ilk müzik çalışmaları sayılabilecek birkaç cover grubu denemesinden sonra kendi içine dönerek kendi şarkılarını yazmaya ve daha sonradan adını duyuracağı ilk kişisel ev kayıtlarını almaya başlamıştır. 2008’den bugüne, gitar vokal ağırlıklı kaydettiği şarkılarını ve cover demolarını kişisel web sitesi üzerinden anonim olarak yayınlamıştır. 2009 yazında müziğine büyük ilgi gösteren Engin Akıncı ile tanışarak ilk solo albümünün hazırlıklarına başlamış, proje dahilinde Alper Erinç ve Alper Gemici ile bir araya gelerek albüm için stüdyoya girmiştir. Mabel, müzikal prodüktörlüğünü ve bütün aranjelerini Alper Gemici ile birlikte üstlendiği ve 1 yıldan fazla bir süredir üzerinde çalıştığı, kendi adını taşıyan ilk albümünü 11 Mayıs 2011′de Zoom Kurumsal etiketiyle çıkarmıştır.


Kendi adını taşıyan ilk albümü yayınlanır yayınlanmaz çok geniş bir kitleye ulaşan Mabel Matiz, dinleyicileri ve Türkiye’nin önde gelen müzik eleştirmenleri tarafından ülkemizin en fazla gelecek vadeden genç müzisyenleri arasında gösterilmiştir. 2011 yılında yapılan değerlendirmelerde ilk albümü, yılın en iyi ilk 10 albümü arasında gösterilmiş, albümde yer alan “Arafta”, “Söylese O Ben Söyleyemem”, “Kül Hece”, “Filler ve Çimen” ve “Barışırsa Ruhum” adlı şarkılara çekilen video klipler büyük beğeni toplamıştır.


Bu arada Mabel Matiz kendi albümleri dışında Türkiye’nin önemli sanatçılarının albümlerinde de söz ve beste olarak yer almaktadır. Teoman’ın “Aşk ve Gurur” albümünde yer alan “Sahilde Bir Sarhoş, Göksel’in “Bende Bir Aşk Var” albümündeki “Yarım Kalan Şarkı” ve Cey’lan Ertem’in “Ütopyalar Güzeldir “ albümündeki “Cennetin Irmakları” adlı şarkıların söz ve besteleri yine sanatçı Mabel Matiz’e aittir.


Bu süreçte başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Anadolu’nun bir çok şehrinde konser veren Mabel Matiz, 2012 yılının Ağustos ayında 2. albümü olan “Yaşım Çocuk”un kayıtlarına başlamıştır. Bütün aranjeleri Can Güngör ve Cihan Mürtezaoğlu’na ait olan yeni albümün mixleri ve vokal koçluğu ise Tolga Görsev tarafından hayata geçirilmiştir. Türkiye’nin en önemli ses kayıt stüdyolarından Erekli – Tunç’ta kaydedilen yeni albümde, 9 şarkının sözü ve bestesi Mabel Matiz’e ait olup, albümün ilk tekli ve video şarkısı olarak öne çıkan “Zor Değil” ise Mete Özgencil ile ortak bir çalışmadır. Albümün bir diğer ses getiren çalışması ise sözü ve müziği Yıldız Tilbe’ye ait olan “Aşk Yok Olmak”tır.


2013 yılının Ocak ayında DMC Müzik / Zoom Kurumsal etiketiyle piyasaya çıkan “Yaşım Çocuk” albümünün ilk video klibi “Zor Değil“ şarkısına, yönetmen Gürcan Keltek tarafından çekilmiştir. Dinleyicileri ve müzik eleştirmenleri tarafından “Kent Ozanı” olarak tanımlanan sanatçının yeni albümü “Yaşım Çocuk” piyasaya çıktığı hafta D&R albüm satış listesine 8 numaradan giriş yaparak, büyük başarı kazanmıştır. Sanatçı hali hazırda yeni albümünün tanıtım çalışmalarına katılmakta ve konserlerine yoğun bir şekilde devam etmektedir.


 



Mabel Matiz İzmir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder