Wolfgang ve Lorenzo Opera

 


Wolfgang ve Lorenzo Operası Kadıköy Süreyya Operası Wolfgang ve Lorenzo Operası Kadıköy Süreyya Operası[/caption]


 


Wolfgang ve Lorenzo, Wolfgang Amadeus Mozart’ın İtalyan metin yazarı Lorenzo Da Ponte ile üç ortak çalışmasını konu almaktadır. Bilindiği gibi Mozart 1780′lerin başında Viyana’ya yerleştikten sonra besteleyebileceği İtalyan operası librettosu arayışına girişmiş ve Viyana Sarayı’nda görevli şair Lorenzo Da Ponte ile tanışmıştır. Mozart ve Da Ponte, birlikte üç operaya imza atmıştır. Bunlar Figaro’nun Düğünü,Don Giovanni ve Cosi fan tutte’dir.


Bu müzikli oyun 1789 yılının son aylarında geçer. Mozart ve Da Ponte, Figaro’nun Düğünü operasının yeniden sahnelenmesi için opera üzerinde, dönemin gözde opera şarkıcısı Adriana Ferraresi’nin istekleri doğrultusunda, bazı ufak düzeltmeler yaparlar. Ferraresi aynı zamanda Da Ponte’nin sevgilisidir. Figaro’nun yeniden sahnelenmesi Mozart ve Da Ponte’nin yepyeni bir opera siparişi almalarına da neden olacaktır.


Wolfgang ve Lorenzo, tarihi gerçeklerle kurgunun bir arada kullanıldığı, Mozart´ın günümüzde en sık seslendirilen üç operasından müziklerle örülmüş eğlenceli bir oyun.


 


 



Wolfgang ve Lorenzo Opera

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder