Dionne Warwick - CRR Caz Şubatı

Dionne Warwick - CRR Caz Şubatı Dionne Warwick – CRR Caz Şubatı


 


Burt Bacharach ve Hal David gibi şarkı yazarlarıyla olan müzikal birlikteliklerinden tanınan ve ünlü şarkıcı Whitney Houston’ın da kuzeni olan Marie Dionne Warwick, 1962 ile 1998 yılları arasında inanılmaz bir başarı göstererek Billboard’un en iyi 100 listesinde 56 single ile yer aldı.


1960′larda New York’ta Dinah Washington, Brook Benton, Chuk Jackson ve Solomon Burke gibi dönemin büyük sanatçılarının arkasında sanat hayatına başlayan sanatçı, 1962 senesinden itibaren “Don’t Make Me Over” ile yaklaşık 60 hit çıkardı ve kıtalar arası bir ün kazandı.


1968 yılında “Do You Know The Way To San Jose” ile ilk Grammy’sini kazanan Warwick, bu dalda ödül alan ilk Afro-Amerikan bayan sanatçı oldu.


Dionne Warwick; “A House Is Not A Home”, “Alfie”, “The Valley Of The Dolls.” ve “The April Fools Day” kayıtlarıyla 1968′de önde gelen klasik film müziği sanatçıları arasına girdi. Müzikteki başarısını beyaz perdeye taşımak isteyen sanatçı, “Slaves” ile ilk filmini yaptı.


1970 yılında tekrar “I’ll Never Fall In Love Again” ile Grammy ödlülü kazanan sanatçı, 1974′te The Spinners’la yaptığı bir milyon satan düeti “Then Came You” ile liste başı oldu. Üç yıl sonra Isaac Hayes ile çıktığı dünya turnesi “A Man and A Woman” ile büyük başarı yakalayan Warwick, 2003′te sanat hayatının kırkıncı yılında kendisini en çok heyecanlandırdığını söylediği düet olan “My Friendsand Me” çalışmasını yaptı. Sanatçının 2012 yılında 50. sanat yılını kutlama amacıyla çıkardığı “Now” albümü geçtiğimiz günlerde 2014 yılında verilecek en iyi geleneksel pop albümü dalında Grammy ödüllerine aday olarak gösterildi.


Müzikal anlamda çalışmalarıyla yakaladığı başarıların yanında sosyal sorumluluk alanında da büyük çalışmalar yapan sanatçı, AIDS’le savaşmak konusunda öncü olarak “ABD Sağlık Elçisi” ve “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Elçisi” oldu. Ayrıca sanatçı ABD’de okullarda okutulmak üzere özellikle Afro-Amerikan tarihini içeren bir tarih kitabının yapımını


 



Dionne Warwick - CRR Caz Şubatı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder