Viktoria Tolstoy - CRR Caz Şubatı

Viktoria Tolstoy - CRR Caz Şubatı Viktoria Tolstoy – CRR Caz Şubatı


Belki hakkında bilinen en medyatik gerçek ise Viktoria’nın büyük büyük büyük babasının ünlü Rus yazar Leo Tolstoy olduğu. Damarlarında Rus kanı dolaşan İsveç’li şarkıcı Viktoria Tolstoy, 1974 yılında  Stockholm yakınlarındaki Sigtuna isimli üçük bir kasabada doğmuş.


İsveçli bir caz müzisyeni olan babası Viktoria’yı caz dünyasıyla tanıştıran kişi olmuş. Viktoria Tolstoy 1990’ların ortalarında Stockholm kulüplerinde şarkı söylerken keşfedilmiş ve plak firması yetkilileri kendisi ne reddedemeyeceği bir albüm teklifi yapmışlar.Böylece ilk albümü olan “Smile, Love and Spice”ın çıkış sürecinin de başlangıcı olmuş.


2006 yılında “Pictures of Me” albümüyle Paul Simon, Prince, Peter Gabriel, Stevie Wonder, Alan Parsons, Seal, Van Morrison gibi büyük pop isimlerinin parçalarını yorumlayan Tolstoy, pop caz arenası için yükselişini sürdürdü. 2009 tarihli albümü “My Russian Soul” ile geleneksel Rus müziğinden de etkiler taşıyan Viktoria Tolstoy’un bir sonraki adımı ise 2011’de yayınladığı ve Herbie Hancock şarkılarına armağan ettiği albümü “Letters to Herbie” oldu.


 



Viktoria Tolstoy - CRR Caz Şubatı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder