Jaga Jazzist - Stian Westerhus- Pale Horses - CRR Caz Şubatı

Jaga Jazzist - Stian Westerhus- Pale Horses - CRR Caz Şubatı Jaga Jazzist – Stian Westerhus- Pale Horses – CRR Caz Şubatı


 


 


Jaga’nın temelleri Lars ve Martin Horntveth tarafından bundan tam 19 yıl önce 1994 yılında Oslo’nun dışında yer alan Tonsberg adlı kasabada atılmıştır.


İlk albümleri “A Living room Hush” 2001 yılında yayınlayan Jaga albümün Norveç’te 15000 kopya satması üzerine bütün müzikseverlerin dikkatini çekti. Albüm, 2002’de BBC tarafından yılın caz albümü olarak seçildi. Takip eden dönemde verdikleri birçok konserle müzikseverleri büyüleyen Jaga Jazzist, özgün tarzı ve yarattığı yankı ile kısa zamanda bağımsız ve alternatif müziğin en önemli plak şirketlerinden Ninja Tune’un dikkatini çekti. Jaga, ikinci albümü “The Stix”i Ninja Tune’dan çıkardı. Albümün prodüktörlüğünü, Röyksopp ve Kings of Convenience’in da stüdyosu olan “Duper Studio”sunun beyni JørgenTræen üstlendi.


2005 yılında yayınlanan All I know is tonight,Stardust Hotel ve Oslo Skyline gibi hitleri içinde barındıran What We Must ise grubun müzikalitesini post rock’a doğru yönlendirdi.Çoğu yayın organı tarafından grubun en radikal albümü olarak nitelendirilen What We Must sonrası grubun iki yeni elemanı Oystein Moen ve Stian Westerhus yeni albümün yazımı için İsveç ormanlarında bir eve çekilir.Ortaya çıkan yeni albüm “One Armed Bandit” rock tınılarından uzaklaşırken “Jaga Jazzistsound”una efsanevi Nijeryalı müzisyen Fela Kuti’nin afrobeat stilini entegre etmiştir.


Jaga geçtiğimiz mayıs ayında ise müzikalitesini orkestra ile birleştirerek Britten Sinfonia ile kaydettiği canlı albümü yine Ninja Tunerecords etiketiyle yayınlamıştır.


Gecede Jaga Jazzist öncesi Norveç’in en yetenekli gitaristlerinden biri olarak tanınan “Supersilent”, “Sidsel Endresen” ile olan çalışmalarıyla tanınan “Stian Westerhus” yeni grubu “Pale Horses” ile sahneye çıkacak.


 



Jaga Jazzist - Stian Westerhus- Pale Horses - CRR Caz Şubatı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder