Cenk Karaferya & Broschi Ensemble

Cenk Karaferya & Broschi Ensemble Cenk Karaferya & Broschi Ensemble


Cenk Karaferya | Kontrtenor

Alex McCartney | Lavta

Lucile Perrin | Viyolonsel

Ian Peter Bugeja | Klavsen


L’Opera Magazine tarafından “Geleceğin Opera yıldızı – Kontrtenoru” seçilen Kontrtenor Cenk Karaferya, konserini Barok ve Klasik dönem grubu olan Broschi Ensemble ile gerçekleştirecek. Etkinliğin odak noktası, Barok Dönemi’nin kastratlarının sesi için özel yazılmış olan müziğe övgü olacak. Aynı zamanda, son yıllarda rock yıldızı Sting’in bizlere tanıtmış olduğu besteci olan Dowland’ın yazdığı şarkıları da dinleyeceğiz.


Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ödül kazanan Cenk Karaferya, Farinelli ve Carestini gibi ünlü kastratlar için yazılmış olan bestelere hayat verecek. Etkinlik ile Handel, Monteverdi ve Dowland tarafından yazılan samimi bestelerin dehası kutlanıyor. Konser aynı zamanda ilgileri, 400 yıl öncesine dayanan ve Karaferya’ya eşlik edecek olan dönem enstrümanlarına çekiyor.


Cenk, South Bank Centre, London Handel Festivali, Greenwich Festival of Early Music, İstanbul Barok Festivali ve Albert Long Hall gibi prestijli mekan ve etkinliklerde performanslar sergiledi. Ayrıca, Divino Sospiro, I Virtuosi Delle Muse, Barockorchester La Banda, Les Bougies Baroques ve Broschi Ensemble gibi önemli orkestralar eşliğinde solo konserler verdi.


 


 



Cenk Karaferya & Broschi Ensemble

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder