Kenny Garret - CRR Caz Şubatı

Kenny Garret - CRR Caz Şubatı Kenny Garret – CRR Caz Şubatı


Grammy ödüllü alto saksafonda döneminin en önemli isimlerinden Kenny Garrett, yenilikçi ve yaratıcı kariyeri ile günümüzün en etkili caz müzisyenleri arasında yer alıyor. Duke Ellington Orkestrası ile caz dünyasına giriş yapan Kenny Garrett, Art Blakey, Miles Davis, Dizzy Gillespie ve Marcus Miller gibi önemli müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşmıştır.


Garrett, ünlü piyanist Chich Corea, gitarist John McLaughlin, bas sanatçısı ChristianMcBride ve davulcu Vinnie Colaiuta gibi yıldız müzisyenlerden meydana gelen Five Peace Band ile 2010’da En İyi Enstrümantal Caz Albümü kategorisinde Grammy ödülüne layık görülerek, müzikal kariyerinin doruk noktasına ulaşmıştır.Prisoner of Love, African Exchange Student gibi albümleri ve Donald Byrd, Hubbard, Mulgrew Miller, Cedar Walton ve Wallace Roney ile çalışmaları Garrett’in kendine özgü müzikal yorumunu gözler önüne sermiştir.


Kenny Garrett son albümü “ Pushing the World Away” ile besteciliğinin yanı sıra band lideri olarak müzikseverlerle buluşuyor. Sanatçı “ push away” diyerek uzaklaştırmanın aksine, dinleyiciyi sürükleyici bir akışla müziğinin özüne çekiyor.


“Pushing the World Away ile Garrett bir besteci olarak olgunlaşmaya devam ediyor. Yıllarca beraber olduğu yakın arkadaşı Mulgrew Miller’ın DownBeat’ a yazdığı gibi: “Kenny başından beri kendine has olan iyi bir tınıya sahipti, ama zamanla bu tını, daha büyüleyici ve lirik bir tınıya dönüştü.”


“Pushingthe World Away” albümü 12 parçadan oluşuyor. Burt Bacharach/Hal David ‘ın parçası olan “I Say a Little Prayer” cover’ı hariç hepsi Kenny Garrett’ in kendi bestesi.”


Geçen yıl Downbeat dergisinin başlığı Kenny Garrett içindi ; “Kaydettiğin her albümde büyüme görmek istiyorsun” dedi. Bunu, 52 yaşında, yeteneklerinin zirvesinde, 17. Albümünü olan Pushingthe World Away ile kesinlikle gerçekleştiğini görüyoruz.


 


 



Kenny Garret - CRR Caz Şubatı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder